Vannak, akik szalvétát, és vannak, akik versenyautókat gyűjtenek

A versenyautókról mindig eszembe jutnak azok a mérhetetlenül gazdag emberek, akik gyűjtik őket. Rock legendák, sportolók, befutott színészek és a többiek. Az elsők, akik nekem beugranak, mint mások kedvenc versenyautói, azok a Porsche, a Ferrari, a Lancia és a Jaguar. De közülük is vannak megfizethetetlen darabok, mint például a híres versenyeken részt vett, vagy akár a betiltott versenyautók. Például a Ferrarinak a 335S modellje nagyjából 9,5 milliárd forintot ér, nos igen, nem az átlag ember fizetése.

A régi autók bája

Engem mindig is magukkal ragadtak a régi versenyautók, olyan abszurdnak tűnnek mai szemmel, mégis a maguk teljes valójában elbűvölőek. Főleg az ötvenes évekből ugrik be egy nagy kedvencem, a Mercedes-Benz W196-os modellje, amelyen még látszanak is a régen megélt versenyek nyomai, így extra sok pénzbe kerül. De a Ferrari régi modelljeit is kedvelem, mindegyikhez hozzáképzelek egy fekete-fehéren a bukósisakja mögül integető sofőrt, aki büszkén támasztja versenyautója oldalát, és a háttérben zúgó tömeg ünnepli a párost.

Egy másik világ

Felfoghatatlan izgalommal járhat egy-egy ilyen verseny, láthatjuk, hogy a Forma 1 is évről-évre ezreket vonz a nézőterekre és a televízió elé, hiszen csak apró részének lenni is csodás. A sebesség, az izgalom, az autók süvítése, csupa adrenalin. Mindig lenyűgözött kiskoromban, mikor a bátyámmal a tévében néztük a versenyt, hogy milyen eszméletlen sebességgel cserélték az autókon a kerekeket. Olyankor átfutott az agyamon, hogy te jó ég, micsoda sebesség az, ami mellett ennyire számít egy kerékcsere sebessége is.

Közös élmény, közös hobby

Egy barátommal rendszerint összeülünk megnézni a Forma 1 közvetítését, sörözgetünk és izgulunk együtt. Legutóbb meg is jegyezte, hogy őt már a Kft alapítás is padlóra teszi idegileg, hát még ha ilyen stresszes munkát választott volna. Ezen persze jót nevettünk, hiszen valóban csak néhány hónapja vágott bele, hogy Kft alapító legyen, de már ezerfelé járt, és nem találta meg a tökéletes segítséget. Nekem eszembe jutott, hogy egy barátom ajánlotta még régebben a topcegalapitas.eu oldalát, hogy ha cégmódosításról vagy alapításról van szó, akkor őket érdemes felkeresni.

Kft alapítás költségei

Mondtam is neki, hogy a Kft alapítás költségei és szabályai nekünk lehet bonyolultak, de ők értik a dolgukat. Még aznap megnéztük együtt a honlapot, és ott minden szükséges információt megtaláltunk, amire csak szükségünk volt. Ő a Kft alapítást budapesti székhellyel lehetőséget találta a legmegfelelőbbnek a számára. Ez esetben ingyen van a Kft alapítás ügyvédi jelenléttel, tulajdoni lapot kap a székhelyhez, a cégbíróság előtt is képviselik. Mivel sok dolga van mostanában, így különösen tetszett neki, hogy a székhelykezelést teljesen intézik helyette, kihelyeznek cégtáblát is és még a leveleket is postázzák. Mindez 29.900 Ft összegért, azért az nem rossz üzlet, ezt mindketten láttuk, pedig előtte sokat aggódott a Kft alapítás költségein.

A törzstőke szintén elérhető, mert a minimum keret 3 millió forint. A cég pedig rögtön számlaképessé válik, amint megkapta az adószámot, kivéve persze, hogyha a működése engedélyhez kötött. A Kft esetében, ha esetleg nem tudnánk eldönteni, hogy engedélyköteles-e a tevékenységünk, akkor a topcegalapitas.eu honlapján van egy segítő link, ezt használhatjuk tájékozódásra.

Az irodájuk is elérhető közelségben volt a számára, hiszen Budapesten a Bem rakparton van a cég, így akár személyesen is konzultálhat még velük. A honlapon információs telefonvonal is fel van tüntetve, így bármikor hívhatja a topcegalapitas.eu munkatársait, ha kérdései lennének.

Ezek után nem is habozott sokáig, ha jól tudom. Valószínűleg sok-sok stressztől kímélte meg magát, azzal, hogy profikat választott a KFT alapításhoz. Ha nagyon bejön neki a vállalkozás, még az is lehet, hogy meghív egy Porsche-ra… ki tudja.