Nem kell többé versenyeznünk a nagyméretű cipőkért

Egy autóverseny mindenkiben fel tudja ébreszteni a benne rejlő gyermeket. Persze csak akkor, ha az autóverseny megfelelően van prezentálva. Általános élmény a családomban, hogy a vasárnapi ebéd után apukám mindig leült Forma 1-et nézni. Ezt pedig rövid időn belül egy nagyon mély alvás követte a saját, és a többi családtag részéről is. Én egyébként mindig szerettem nézni ezt a műsort, alvástól függetlenül is.

Egészen addig azonban nem értettem meg, hogy milyen komoly technikát és odafigyelést igényel, amíg nem láttam egy dokumentumfilmet róla. Hihetetlen, hogy csak azért, mert a kamera felülnézetből veszi az eseményt, ezért teljesen más lesz a sebesség-felfogásunk. Úgy tűnhet, mintha csak egymás mellett, laza tempóban haladnának az autók. Ha azonban a kamerát egy szintre visszük a versenyzőkkel, rögtön bele kell majd kapaszkodnunk a karosszékekbe. Hiszen innentől a többször is feltüntetett 100+ km/h sebesség érezhető valósággá válik.

Ettől függetlenül érdekes belegondolni, hogy mi az, ami annyira megfogja az embert az autóversenyzésben. Az egyik indok egyértelműen a sebesség élménye. Ezért szállunk fel egy hullámvasútra vagy más, vidámparkban található látványosságra. A másik indok pedig talán az, hogy el sem tudjuk képzelni milyen precízió szükséges ahhoz, hogy ezen a sebességen az ember gyors döntéseket tudjon meghozni.

Hiszen csak egy rossz kanyar kell és lehet, hogy nem csak a karrierünk, hanem az életünk is rögtön véget ér. Számomra egyébként ez az egyik leginkább lenyűgöző tulajdonsága ezeknek a pilótáknak. Sokszor egy teljesen szokványos helyzetben is nehezen hozok döntést. Itt azonban egy századmásodperc sincsen arra, hogy az ember kételkedjen, ha mondjuk első akar lenni.

Az egyetlen hasonló élményem maximum a számítógép mögött volt, mivel ezen sokszor játszottam autós játékokat. Persze ennek nincs sok köze a valósághoz, mégis egy kicsit átélhettem azt, hogy mi az, ami rávesz egy pilótát, hogy beüljön a volán mögé és kockáztassa az életét. És bár nem látom, hogy én valaha képes lennék erre, nagyon felnézek rájuk.

Az én életem sokkal alacsonyabb sebességen halad, pedig az előző héten felgyorsultak az események, ahogy a barátnőm névnapjára készültem. Szerettem volna neki beszerezni valami apróságot és eszembe jutott, hogy már mennyi ideje panaszkodik amiatt, hogy nem talál magának megfelelő méretű cipőt. Ez teljesen érthető, mivel a megszokottnál nagyobb a lábmérete. Kíváncsi voltam, hogy hátha az „extra méretű női cipők” keresésemre találok valami online boltot, ahonnan tudnék ilyen lábbelit rendelni. Nemsokára már az Óriás-Shop oldalát böngésztem, ami teljesen megváltoztatta a véleményemet az online cipő vásárlásról.

Tehát, ennek az élményemnek is a számítógéphez van nagymértékben köze. Elég csak a kezdőlapra ránéznünk ezen az oldalon ahhoz, hogy tudjuk, hogy egy megbízható és jól kitalált helyen járunk. A webdesign mellett azonban betekintést nyerhetünk abba is, hogy milyen termékeket forgalmaznak. Női és férfi cipőket egyaránt lehet vásárolni, ráadásul hatalmas választékban. Tehát, válasszuk ki a számunkra megfelelő opciót és nézzük tovább az új lehetőségeket. Mielőtt azonban ezt megtennénk, még azt is ajánlom, hogy nézzetek végig az oldal alján. Mivel ide szokták kiírni az aktuális ajánlatokat és lehet, hogy találni fogunk egy olyan cipőt, amit már régóta meg akartunk szerezni, de nem tudtuk megengedni magunknak.

Rákattintottam az extra méretű női cipők részlegre és legnagyobb meglepetésemre még több kategória nyílt meg a címkén belül. Ez nagyszerű volt, hiszen így pontosan olyan cipőket fogok látni a végén, amikre nekem van szükségem. Két fő módszer van arra, hogy leszűkítsük a találatainkat. Az egyik, hogy márkák szerint rendezzük, a másik pedig, hogy használat alapján. Tehát, lehet, hogy egy sportcipőre, vagy szandálra van szükségünk. Ha így van, akkor elég csak rákattintani a hozzá tartozó feliratra és áttekinthetjük az összes ennek megfelelő terméket, ami elérhető az Óriás-Shop oldalán.

Szerencsére nekem nem kellett sokat találgatnom, mivel tisztában vagyok vele, hogy a barátnőmnek melyik a kedvenc márkája. Rákattintottam az Under Armour feliratra és örömmel láttam, hogy mennyiféle cipő elérhető náluk. Korábban mindig arról panaszkodott a párom, hogy sosem talál megfelelő méretet, azt pedig el sem tudná képzelni, hogy a kedvenc márkáját gyártanák ilyen nagy számokkal. Éreztem, hogy az ajándékom egyre közelebb ér az ideálishoz, először azonban meg akartam győződni arról, hogy mit tudnak ezek a különböző cipők.

Ha kíváncsiak vagyunk a részletekre, akkor csak kattintsunk ehhez a cipőhöz tartozó képre. Többféle képet is találhatunk az adott termékről, úgyhogy biztosan nem fogjuk majd azt érezni, hogy az online felület gátolt minket az objektív választásban. Az elérhető méreteket is azonnal láthatjuk, ahol még 44 felett is vannak néha termékek. Szóval tényleg nem számít, hogy mekkora a lábunk, az Óriás-Shop mindenkinek tartogat valamit. Néha még több szín közül is választhatunk, úgyhogy nagyon pozitív volt számomra, hogy ennyire testre lehet szabni a rendelést.

Persze nem biztos, hogy azonnal döntést tudunk majd hozni. Erre az esetekre is készült az Óriás-Shop. Mivel az extra méretű női cipők közül bármelyiket elmenthetjük későbbre. Ehhez csak egy minimális plusz munkát kell végeznünk, mégpedig regisztrálni az oldalra. Nem hiszem, hogy ez bárkinek nehezére fog esni, mivel az oldal minden egyes lépésen érthetően végigvezet minket. Ha pedig készen vagyunk ezzel az egésszel, akkor kattintsunk a szívecske ikonra, ami minden cipő alatt megtalálható.

Az extra méretű női cipők kapcsán persze az sem volt elhanyagolható tényező, hogy mennyibe kerültek. Természetesen a nagy márkákat továbbra is meg kell fizetnünk, ez azonban hamar meg fog térülni, ha arra gondolunk, hogy az adott cipő még évekig ki fog tartani mellettünk. Ennek ellenére, az Óriás-Shop oldalán jóval olcsóbban be lehet ezeket szerezni, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Ez természetesen az online jelenlét miatt lehetséges, viszont nem számít az indok, mivel mi csak nyerhetünk ezen.

Az utolsó dolog, amiről meg kellett bizonyosodnom, az nem más volt, minthogy mi történik akkor, ha esetleg nem lesz jó a cipő, amit rendeltünk. Az Óriás-Shop persze tisztában van azzal, hogy felpróbálás nélkül mindig megmarad ez a veszély. Éppen ezért az extra méretű női cipők közül mindegyikre vállalnak visszaküldési garanciát. Így minden félelem nélkül rendelhetünk tőlük, hiszen legrosszabb esetben visszaküldjük majd a cipőt.

Ez bőven elég indok volt számomra ahhoz, hogy innen rendeljek a barátnőmnek lábbelit. Kicsit féltem, hogy majd a rendelés menete bonyolult lesz, de emiatt is feleslegesen aggódtam. Bedobtam a kosárba a kiválasztott cipőt, kitöltöttem a szállítási adataimat, majd eldöntöttem, hogy miként szeretnék fizetni. A barátnőm névnapja a héten volt, úgyhogy nagyon örültem, hogy pár nap múlva meg is érkezett a csomag. Az extra méretű női cipők keresői számára ki se lehetne találni egy jobb helyet, mint az Óriás-Shop.