Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek

A versenyautók mellett az utóbbi pár hónapban begyűjtöttem magamnak egy másik szenvedélyt is. Kevésbé zajos, jóval olcsóbb, de a lelkemnek ugyanúgy csodálatos érzést ad, csak egy kicsit másképpen, teljesen más eszközökkel. Hallottatok már a tibeti hangtálakról? Sokáig én sem, aztán egyszer egy automatikus videólejtszás alkalmával ilyet dobott a gép. Azonnal szerelem volt! Nem sokra rá egy jógastúdióban élőben is kipróbálhattam a dolgot. Aztán hamar eljutottam arra a szintre, hogy nekem kell egy ilyen a saját otthonomban is.

Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek

Találtam is egy oldalt – aztán később rájöttem, hogy a jógastúdióban is ezt ajánlották – a nepalitermekek.com-ról van szó. Itt mindenféle eredeti, Nepálban megáldott terméket lehet kapni, ami a buddhizmushoz és hozzákapcsolódó tanokhoz, gyakorlatokhoz tartozik. Így a kínálat szerves részét képezik a hangtálak és csengők.

Ezek olyan, relaxációt és meditációt elősegítő eszközök, amik ott a mindennapi lelkiéletben nagyon fontosak. A hangtálak rezgései segítenek ellazulni, feltöltődni és közben elengedni minden stresszt és feszültséget, ami felgyülemlett bennünk. A csengőra pedig azért lehet szükség, hogy jelezni tudjuk, ha véget ért a meditáció és ismét egy másik tudatállapotba kerülhetünk.

Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek – ez mind elérhető egy helyen, csak szemfülesnek kell lenni. Csodálatos hangtálak vannak a webshopban, a legtöbbjük teljesen egyedi, kézzel készített darab. Vannak persze olyanok is, amik géppel gyártottak. Bár ez utóbbiak is csúcsminőséget jelentenek, a hangzásban mégis sokat számít az elkészítés módja, éppen ezért mindenképpen kézzel készített hangtálat érdemes venni.

A meditáció, illetve a hangtál lazító és gyógytó hatása erősen függ egyrészt a mi magunk lelkiállapotától, de az eszköz minőségétől is. Kézzel készített darabok esetében leginkább az a titka egy igazán jó hangtálnak, hogy a hétféle fémből készült többrétegű eszközt rendkívül lassan kovácsolják össze. Ez azért lényeges, mert ha még akkor is ütik a fémet, amikor már nincs képlékeny állapotban, tehát az izzítást követően lehűlt és megszilárdult, akkor anyagszerkezetileg kárt teszünk benne, a kialakult kristályszerkezeteket tesszük tönkre, aminek a végeredménye repedés és hajszálrepedések leszenk. Ezek pedig rettentően képesek megtörni és elrontani a hangtál rezonanciáját, ami a legfontosabb az egészben.

De ha Hangtál, Csengő-dordzse Nepálból-nepalitermekek.com – Nepáli termékek a már említett weboldalról érkeznek, akkor ilyen minőségbeli problémáktól egyáltalán nem kell tartanunk.