Az autószerelő műhely mellett lángvágóval dolgoztak a telepen

Autóversenyzés és acélmegmunkálás

Aki szereti az autóversenyzést, az rossz ember nem lehet – tartja a mondás, de nekem van egy másik teória is a fejemben. Úgy gondolom, hogy aki szereti az autózást, az autókat, vagy épp az autóversenyt, az általában az autó műszaki állapotával, felépítésével is tisztában van, vagy legalábbis nagy mértékű érdeklődést mutat a téma iránt. Én legalábbis ilyen fajta fickó vagyok. Én magam is szívesen elindulok amatőr gokart versenyen, ha arról van szó, de ha éppen darabokra kell szedni egy autót és kicserélni benne egy alkatrészt, azzal sincs gondom. Imádom, szeretem, ez az életem – még ha egyelőre csak hobbiszinten is. Nem is olyan régen azonban egy másik tevékenység is felkeltette az érdeklődésemet, ez pedig az acélmegmunkálás.

Az Acélpartner Kft. modern lángvágó berendezésekkel dolgozik

A múltkor ugyanis autószerelőhöz kellett vinni a járgányt, így amíg a javítás történt, tettem egy sétát a környéken. Budapest, X. kerületben járunk, sok szerelőműhely vagy telephely található a környéken. Én pedig épp belebotlottam az Acélpartner Kft. telephelyébe, ahol lángvágó berendezéssel kezdtek bele a fémmegmunkálásba. Istenem, micsoda szakma! – gondoltam magamban, és otthon első dolgom volt felkeresni a honlapjukat. Mint kiderült, amit láthattam a telepelyen, az egy MESSER (Burny) kialakítású lángvágógép lehetett, ugyanis ezzel dolgoznak a fémek megmunkálásához. Sőt, a honlapon még arról is olvasni egy keveset, hogy milyen típusú fémekhez használják ezt a vágószerkezetet. Kérem szépen, egészen pontosan szerkezeti acélokat vagy enyhén ötvözött acélokat lehet megmunkálni egy ilyen lángvágó szerkentyűvel.

Izgalmasan hangzik, nem? Biztosan fantasztikus érzés, amikor egy ekkora, akár 6 fejes gépezet a hozzá tartozó 4 x 13 méteres asztalon úgy siklik és dolgozik, ahogyan irányítod. Félelmetes lehet látni, ahogyan ezek a szilárd, tömör acéllemezek meghajlanak a munkások keze alatt! Ennek azért persze van egy trükkje is, ugyanis a megfelelő felszerelés nélkül mindez nem lehetne megvalósítható. Egyfelől a holnapon olvastam ugyanis, hogy az acéllemezek megmunkálása során tiszta propángázt használnak, így a legvastagabb acéllemezeket is nagyon szépen meg tudják vágni. Másfelől pedig, ahogyan bármi másnál, úgy ennél a munkánál is nagyon fontos a megfelelő előkészülés a munkavégézéshez. Így mielőtt a lángvágás után a szemcseszóráshoz hozzákezdnének, a vágott felületet minden esetben megtisztítják. (A tisztásra kézi köszörűvel kerül sor.) A cég ráadásul ISO901 tanúsítvánnyal rendelkezik, így maximálisan megfelel az irányadó ISO9013:2002 (E) 2. szabvány követelményeinek.

Kérjetek tőlük árajánlatot most!

Ha bárkinek szüksége lenne acélmegmunkálásra, az Acélpartner Kft. örömmel fogadja az árajánlatkéréseket, amelyeket a honlapon keresztül, könnyűszerrel meg lehet tenni. A honlapon azt olvasni egyébként, hogy általában néhány, egy, maximum két hetes vállalási idővel dolgoznak, és rövid időn belül, általában 1-3 nap alatt válaszolnak az árajánlatkérésekre. Mivel azonban az acélmegmunkáláshoz három nagy MESSER lángvágó gépet is használnak, ha valakinek sürgős segítségre lenne szüksége, vagy egyedi megrendelést szeretne leadni, az Acélpartner Kft. ezekben az esetekben is rövid idő alatt tudja teljesíteni a beérkező kéréseket. De ha bárkinek előzetesen bármi kérdése lenne a cég felé, könnyedén felveheti velük a kapcsolatot. Aki jobban szeret írásban kommunikálni, az a honlapon keresztül elküldheti a részükre a felvetéseit elektronikus üzenet formájában. Aki pedig az élőszóban elhangzott egyeztetések híve, az bátran hívja fel őket a honlapon megadott telefonszámon keresztül!

lángvágó
Az Acélpartner Kft. modern lángvágó berendezésekkel dolgozik