Kreatív kismama fotózás a Hungaroringen

Talán felhúzod a szemöldöködet a címet olvasva. Mit keres egy kismama a legnagyobb magyar autóverseny pályán? Úgy már minden bizonnyal érthetőbb lesz a dolog, ha elmondom, hogy a kismama a Formula Student East nemzetközi hallgatói konstrukciós verseny egyik tavalyi résztvevője. Egy nagyon tehetséges versenyzője a vezető nélküli tagozatnak. És mint ilyen, el sem tudta képzelni máshol pocakosan a kreatív fotózását, mint egy igazi versenypályán.

A fotózást Szoboszlai Kriszti végezte és irányította. Remek érzékkel állította be a kismama előtt-mögött megjelenő autó modelleket és a színes hangulati elemeket. Biztos kézzel irányította a 2 főből álló stábot, aki a fényekkel és a kiegészítőkkel foglalkoztak.

A fotózás egy nagyon különleges szakma. Egyrészt komoly technikai és szakmai ismereteket igényel. Ugyanakkor ez kevés. A csoda nem a technikának ill. a szakmai ismeretnek az eredményeképpen születik meg, hanem a fotós kreativitása nyomán. Esetünkben sem volt ez másképpen: Szoboszlai Kriszti egészen máshogyan komponálta meg a képeket, mint arra előzetesen számítottunk. Pedig erősen hozott anyagból dolgozott, hiszen a helyszín és az autó modellek már adottak voltak. Mint ahogyan a főszereplő modell, a kismama is. Természetesen előzetesen leült beszélgetni az anyai örömök elé néz hölggyel és részletesen egyeztették a fotózás sarokpontjait.

De mindenre nem lehet felkészülni. Egy rendkívül meleg augusztusi napon volt a fotózás és a kismama nagyon nehezen bírta már türelemmel a vége felé az eseményeket. Kriszti empatikusan kezelte a szituációt és igyekezett felgyorsítani a folyamatot.

Pár nappal később pedig volt szerencsém első kézből megnézni a végeredményt. Rendkívüli fotók készültek egy rendkívüli kismamáról egy rendkívüli környezetben. Tudom, hogy nem szerencsés ennyi szóismétlés, de legjobban ez adja vissza az érzéseimet, amikor a képeket először megláttam.

Már csak egy dologgal vagyok adós Neked: ebben a történetben szerepelt egy modell, egy fotós és két stábtag. De milyen jogcímen vettem részt én közvetlenül az eseményen? Én vagyok a gyönyörű kismama büszke férje, a pocakjában növekedő csoda leendő apja. Illetve dehogy leendő, hanem már most az apja.

A Szoboszlai Kriszti által irányított kreatív kismama fotózás során készített képek nagyszerű lenyomatai lesznek hármónk (a kicsi és mi, szülők) életének egy egészen különleges és felemelő pillanatának.