Száguldás közben se feledkezzünk meg lakásbiztosításunkról

Gyerekkoromban rengeteget néztem a Forma 1-es versenyeket édesapámmal. Előtte mindig jól bekajáltunk anya finom krumplis tésztájából. Ennek az volt a hatása, hogy fater mindig elaludt a tizedik percnél. Én kicsit tovább bírtam, olyan fél óráig. Nem értettem még akkor, hogy milyen izgalmas lehet a volán mögött ülni egy ilyen kocsiban. A képernyő innenső oldaláról csak annyit láttam, hogy kis játékautók száguldoznak egy körkörös pályán.

Sokszor még az is eszembe jutott, hogy ők mennyire unhatják a sokadik kört. Évekkel később, mikor először vezettem egy versenyautót, akkor jöttem rá, hogy mi is történik egy ilyen versenyen. Minden másodperc számít, a reflexeidnek pedig tökéleteseknek kell lenniük. A motor ordít, a füledbe hasonlóan ordít az edződ a pályáról. Bármikor beüthet valami váratlan, mindig fel kell készülni arra, hogy mit hoz a következő kanyar. A véletlen, kiszámíthatatlan pályán csak magadban és a csapatodban bízhatsz.

Hasonló eszmélésem volt a házammal kapcsolatban. Az ember beleszületik a családjába. Nem ismer semmi veszélyt, semmi mást mint a közvetlen környezetét. Úgy gondolja, hogy a kis családi fészek amibe belepottyant egy rendíthetetlen menedék. Aztán eljön a felnőtté válásnak az a része, hogy saját lakást vagy házat vesz az ember.

Mikor az első saját ingatlan a kezemhez jutott, rádöbbentem mennyi mindent kellett a szüleimnek összeszerveznie. Befizetni a hónap végén a csekkeket, felújításokat végezni, megcsinálni a kerti munkát. Szóval nem kevés munka van egy ingatlannal és ezt én fel sem fogtam.

A világ pedig hasonlít a versenypályára. Bármikor beüthet a baj. Belecsaphat a házba a villám, betörhetnek, megrongálhatják…sorolhatnám még tovább. Onnantól kezdve, hogy a sajátod az ingatlan, nem érzed már többé a szüleid óvó auráját. Magadra vagy utalva és minden helytelen döntés a te felelősséged.

Ezért is szerettem volna mindenképpen lakásbiztosítást kötni, mielőtt beköltözök újdonsült kis otthonomba. Sok olyan barátot ismertem, akik nem kötöttek időben, vagy elég jó biztosítást, és megjárták később. Én csak a legjobb biztosítással értem be. Mit csináltam, hogy felkutassam? Egyszerűen beírtam a keresőbe, hogy legjobb lakásbiztosítás 2020.

Az elsők között egy Pannon Safe nevű oldal szerepelt. A többi nem volt annyira szimpatikus, úgyhogy erre mentem rá. A kezdőlapon príma, professzionális design fogadott. Munkámban a precizitást tartom a legtöbbre, így az oldal jó első benyomást tett rám. Jól látható gombok vezettek a különböző biztosítás fajtákhoz.

Nem kellett külön a felső menüben keresgélnem, az oldal készítői rögtön tudták, hogy miért jönnek ide az emberek. Nem azért, hogy elsősorban a cégről olvassanak, hanem, hogy biztosítást kössenek. És ha már bennük van ez a szándék, tájékozódjanak is a lehetőségeikről.

Az előbbi rövid összegzésem, igazából leírásként is szolgálhat a következő oldalról. Rányomtam a lakásbiztosítás gombra és tovább is dobott egy új helyre. Nem kellett várnom túl sokat a betöltéssel, mert az oldal nem volt túlcicomázva. A kevesebb, több. Mennyire igaz ez a honlapoknál. Sokszor a hasonló cégek megpróbálják becsalogatni a vásárlót felugró ablakokkal és csillogó-villogó designnal. Szerintem a letisztult kinézet sokkal csalogatóbb.

Átláthatóság. Ez az a szó, ami a lakásbiztosításhoz tartozó leírás tulajdonságait összegzi. Terjedelmes szöveg várt az új oldalon, amelyben részletes tájékoztatást kaptam arról, hogy miért érdemes lakásbiztosítást kötnöm.

Felelősségteljes embernek tartom magamat, de bevallom, ért pár meglepetés azóta, hogy elmentem otthonról. Az oldalon felsorolt veszélyek is ezek közé tartoztak. Örültem nagyon, hogy nem halogattam azt, hogy utánanézzek a biztosításnak. Bármelyik felsorolt szerencsétlenség beütött volna nálam, nem is tudom mit kezdtem volna. Eléggé kemény anyagi kárt okozott volna, amit éveken keresztül kellett volna fizetnem.

A vélemények is érdekeltek, de annyira nem szoktam rájuk adni. Ettől függetlenül kellemes meglepetés volt azt olvasni, hogy mindenkinek pozitív a véleménye. Általában azt írták, hogy az oldal megbízható, az ügyintézés pedig gyors és professzionális. Kíváncsi voltam, hogy én is hasonlókat fogok-e majd írni. Abból kiindulva, amit idáig láttam, biztos voltam a válaszban.

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen könnyedén el lehet intézni egy lakásbiztosítást. Amikor az aszfaltot rója az ember, minden olyan egyszerű. A hivatalos ügyintézés viszont valljuk be, senkiben nem ébreszt ilyen érzéseket. A Pannon Safe viszont megoldotta, hogy ne gondoljam azt, hogy a biztosítások dzsungelében járok.

A díjkalkulátort könnyen lehetett használni, bár ezen a ponton ez már elvárható volt az oldaltól. Meg tudtam tekinteni a különböző ajánlatokat. Sok időm volt aznap, mert kivettem egy szabadnapot a beköltözés előtt. Ezért végignéztem minden lehetséges kombinációt. Bevallom, egészen jól szórakoztam közben. Soha nem hittem volna, hogy a lakásbiztosítást és a szórakozást egy mondatban fogom leírni. A Pannon Safe azonban elérte ezt nálam. Nagyon boldog voltam, mert többé már nem csak a sötétben tapogatóztam. Tudtam, hogy milyen biztosítás éri meg nekem a legjobban. És azt is tudtam, hogy még ma este meg fogom kötni.

Az elolvasott információk ráébresztettek arra, hogy nem szabad haboznom az élet ilyen fontos dolgaiban. Verseny közben is sokszor elgondolkozom, hogy jó döntést hozok-e. Ezek a gondolatok később komoly problémát is okozhatnak számomra. Ezért sem akartam halogatni a biztosítást. Végső soron a Pannon Safe motiválni tudott arra, hogy összeszedjem magamat.

Miután megkötöttem, a következő reggelen már könnyedebben ébredtem. Úgy éreztem, hogy bármi is történik a házzal, most már biztonságban vagyok. Egy autóversenyzőnek ritkán adatik meg ez a nyugalom. Az ügyintézők egyébként tényleg olyanok voltak, mint ahogyan a véleményekben jellemezték őket. Mindenki barátságos volt és segítőkész.

Nem tudom, hogy mikor éreztem utoljára, hogy tényleg emberként kezelnek. Felfrissítő érzés volt ezekkel a barátságos ügyintézőkkel beszélgetni egész este. Szívesen elhívtam volna őket egy kávéra. Vagy esetleg az új házamba, elvégre velük kötöttem a biztosítást rá. Valamennyire ők is részei ennek az egész élménynek.

Bementem a városba, haverokkal beültünk egy kávézóba. Érezték rajtam, hogy ma valamiért ragyogok. Elmeséltem nekik, hogy most kötöttem meg a lakásbiztosításomat. Egyik barátom érdeklődve nézett rám. Mondta, hogy hónapok óta halogatja a sajátját. A fő indoka erre az volt, hogy nem tudta eldönteni, melyik biztosító a legmegbízhatóbb.

Elmagyaráztam neki, hogy ugyanígy éreztem amíg meg nem találtam a Pannon Safet, annyit beírva, hogy: legjobb lakásbiztosítás 2020. Megkértem, hogy jöjjön ki velem sétálni egyet. Az egész délutánt ezután azzal töltöttük, hogy padokon üldögéltünk és a Pannon Safe-ről beszéltünk. A nap végén nagyon hálás volt nekem és megígérte, hogy még ma este megköti a biztosítást.

Úgyhogy kedves olvasóm, hogyha te sem vagy még biztos abban, hogy hol kösd meg a lakásbiztosításodat, én a Pannon Safe-t ajánlom. Ha elolvastad a korábbi szöveget, akkor nem kell magyarázkodnom, hogy miért.