Az autó szeretete a gumicserénél is segít

Az óvodában az autó volt jelem. Nyilván véletlenül kaptam, mert ugye minden gyerek véletlenül kapja a jelét, de azt hiszem, hogy ez a jel meghatározta az egész életemet. Elmondhatom, hogy azóta vonzódom az autókhoz és az autóversenyekhez.

Gyerekkoromban imádtam az autókat. A szobám tele volt velük, kicsivel, naggyal, mindennel, amit el lehet képzelni. Nagyon szerettem építeni különböző pályákat és sokszor versenyeztem az autókkal. Persze nem csak egyedül, hanem sokszor átjöttek a barátaim és végül hatalmas játék kerekedett belőle.

18 évesen aztán alig vártam, hogy letehessem a jogsimat és végre vezethessek. Emlékszem, hogy az első autóm egy VW Polo volt. Nagyon szerettem, meg hát mégiscsak életem első autója volt, ami szerintem mindenkinek örökre megmarad.

Az autókhoz való vonzalmam mind a mai napig kitart. Manapság ez főleg a Forma1 iránti szeretetemben nyilvánul meg. Ez nálam szent és sérthetetlen, mindig megnézem a versenyeket, történjen bármi is.

A múltkor az egyik verseny közben éppen gumit cseréltek és nekem hirtelen beugrott, hogy az én autómon is lassan gumit kell cserélni, mert mindjárt itt a tél.

Beírtam a keresőbe, hogy autógumi, kíváncsi voltam, hogy mit ad ki, mit találok. A rengeteg ajánlat közül, ami nagyon elnyerte a tetszésemet a gumidiszkont.hu oldala volt.

Elsősorban azért, mert az átvételi pont Miskolcon található, én pedig nagyon közel lakom ehhez a városhoz, így szinte bármikor el tudok ugrani a megrendelt autógumikért. Egyébként, ha valaki nem lakik közel és házhozszállítást kér, akkor guminként 1490 Ft-ot kell fizetni, ami szerintem nem egy olyan hatalmas összeg főleg, ha például az ország másik végébe kell szállítani.

A másik fő szempont, ami miatt ezt a céget választottam az az volt, hogy náluk megtalálható az a gumi, amit kerestem. Ez egészen pontosan a Falken márkájú, 205/55R15 méretű abroncs. Én nagyon szeretem ezt a márkát, már évek óta ezt vásárolom az össze autómra és teljesen meg vagyok vele elégedve. Ez a méret pedig nem a legegyszerűbb méret, nem sok helyen forgalmazzák, így nagy szerencsém van, hogy nekik pont volt raktáron. Ráadásul amikor megrendeltem gyakorlatilag fele annyiba került, mert mindösszesen 29.690 Ft-ért tudtam megvenni darabját. Összehasonlítva más cégekkel ez valóban egy nagyon kedvezményes ár. Ahogy említettem, nem teketóriáztam sokat, egyből megrendeltem a 4 darab gumit.

Értesítettek róla, amikor megértkezett az átvételi pontra és mehettem értük. Nagyon kedvesen fogadtak és szinte már egyből meg is kaptam a gumikat. Picit még beszélgettem az eladóval, aki elmesélte, hogy mostanában sokan próbálják meg otthon saját maguk lecserélni az abroncsot, de ő abszolút nem ajánlja. Persze ezzel sok pénzt lehet megspórolni, de ugyanakkor sokba is kerülhet, ha valaki nem hozzáértő próbálkozik vele. Például otthon sokan nem megfelelően emelik meg az autót, míg a szervízben ehhez speciális emelőt használnak, amivel tényleg percek alatt le tudják cserélni az autógumit. Az otthoni cseréhez nem a legjobb az autóhoz gyárilag tartozó kerékkulcs. Sokkal könnyebb és biztonságosabb, ha a szerelőnél található nyomatékkulccsal helyezik fel a csavarokat. Nagyon fontos továbbá a kerekek centírozása. Logikusan ezt otthon nem tudjuk elvégezni. A szervízben erre kiemelt figyelmet fordítanak minden egyes cserénél, mert a kerekek kiegyensúlyozottsága kiemelten fontos. Ha ez nem történik meg, akkor rázhat a futómű és a kormány is.

Ha pedig valaki mindezt nem teszi meg, akár még balesetveszélyes helyzetbe is kerülhet és akkor a szerelő sokkal többe kerül, mint a gumicsere.

Teljes mértékben egytértettem az eladóval és elfogadtam a tanácsát. Egyből le is foglaltam egy időpontot hozzájuk, merthogy erre is van lehetőség.