Tomi, a részeges gokart versenyző felépülésének története

Amíg fiatalok vagyunk, vicces, amikor valaki sokat részeg. Akkor mindenki azt hiszi, hogy az ivás szórakoztató, hogy ettől lesz valaki menő. Szerintem egy bizonyos kor felett már mindenki túljut ezen, már sokkal kevesebbet járunk bulizni, kevesebbet iszunk, mert nem az a cél, hogy lerészegedjünk. A mennyiség helyett inkább a minőség kezd számítani.

Van egy barátom, Tomi, aki az összes iszogatás alkalmával egy kicsit többet fogyaszt, mint kellene, aki mindig elsőként dől ki. Nem fektettünk nagyobb hangsúlyt a dologra addig, amíg egyszer el nem mentünk gokartozni, Tomi pedig szanaszét törte a kocsit, mert kiderült, hogy részeg. Akkor jöttünk rá, hogy nem csak akkor iszik, amikor közösen összeülünk egy pár sörre, Tomi mindig iszik.

A gokart összetörése volt az első intő jel, aztán egyre többször láttuk rossz állapotban, elveszítette a párját az alkohol miatt, egyedül maradt és egyre rosszabbul lett, fogyott, és egyre többet ivott.

Ekkor döntöttünk úgy, hogy ez nem mehet így tovább és elküldtük a Felépülők nevű intézménybe.

A Felépülők egy addiktológiával foglalkozó intézmény, egyfajta addiktológiai központ, ahol a függőségekkel foglalkoznak, segítenek azokból kilábalni.

A gyógyulás sosem egyszerű, hiszen ezeknek a függőségeknek a testi függőségen kívül legtöbbször lelki okai is vannak, így először ezeket kell felderíteni.

De ennél a cégnél nagyon sok magasan képzett szakember dolgozik, akik mindent megtesznek, hogy segítsenek felépülni.

Az oldalukat egyébként ide kattintva éritek el: https://felepulok.hu/kapcsolat.

Azért is népszerű és egyedi az intézmény, mert a többi hasonló intézménnyel ellentétben itt, a https://felepulok.hu/kapcsolat oldalnál nem csak szakemberek, hanem korábbi függők is dolgoznak. Olyan emberek, akiknél jobban talán senki nem ismeri, min mennek át az alkoholfüggők.

Tomi végül a konzultáció után belátta, hogy tényleg szüksége van a segítségre és jelentkezett is egy 28 napos felépülési programra.

Ezen program keretein belül megismerkedett azzal, hogy hogyan lehet józan, rendszeres beszélgetések és csoportos terápiák alkalmával megtanulta elfogadni, hogy amit tesz, az nem helyes, hogy beteg, és miután sikerült ezt tényleg tudatosítani benne, megkezdődött a rehabilitáció.

Sokszor az is segít, ha az ember elfeledkezik egy kicsit a függőséget kiváltó lelki okokról. Itt a csoportos terápiák, egyéni beszélgetések és programok pedig kiválóak erre.

Heti egyszer kirándultak a Balaton-felvidéken, minden nap sportoltak, így kellően le volt kötve a figyelme, nem is gondolt annyit az alkoholra az első 1-2 hét után.

Abszolút sikerként élte meg Ő is és mi is, amióta vége lett a rehabilitációnak, nem is ivott alkoholt, amit egy abszolút sikernek éltünk meg mind.

Örülök, hogy időben észrevettük, hogy baj van és sikerült elvinni őt erre a rehabilitációra, és működött is. Most már sokkal jobb kedvű, élvezi az életet is.

Ha te vagy egy ismerősöd hasonló gonddal küzd, akkor ajánlom, keresd fel a https://felepulok.hu/kapcsolat oldalt te is.