Nem csak a versenyautókban fontos a megfelelő ülés

A napokban áthívott az egyik haverom, hogy töltsük a hétvégét együtt. Szórakozzunk és pihenjük ki az elmúlt időszak őrült hajtását. Nem tudtam róla korábban, hogy ennyire fanatikusan odavan a különböző számítógépes játékokért, de ezúttal ez is kiderült róla. Miközben előkészítettük a különböző távirányítókat és konzolokat, még ment a Forma1 aktuális versenynapja a TV-ben. Ezzel kapcsolatban jegyezte meg a barátom, hogy akár gondolom, akár nem, nem csak nekik fontos, hogy minél megfelelőbb ülésük legyen. A gamereknek ugyanis hasonlóan sokat jelent a legjobb szék kiválasztása. Ez után a hétvége után ezt bizony én is meg tudtam erősíteni, hiszen nekem csak a tartalék irodaszék jutott, így meglehetősen megfájdult vasárnap estére a hátam és még csak nem is tudtam győzni a játékokban.

gamer szék vásárlás

Ebből a tapasztalatból tanulva hétfőn reggel az volt az első dolgom a munkahelyemen, hogy rákeressek arra, hogy gamer szék vásárlás. Azt találtam, hogy az ilyen bútorok ára 34 ezer Ft magasságában kezdődik és akár ennek a tízszeresét is meghaladhatja.

Ki lehet választani ezen az oldalon szűrők segítségével a számunkra fontos paramétereket. Fontos lehet a burkolat anyaga. Jó, ha elég strapabíró, így évekig megőrzi eredeti, szép állapotát. Az is fontos, hogy a hosszas ülés közben se izzadjunk bele. Szerencsés, ha nem kényes az anyag. Én legalábbis azt tudom elképzelni, hogy ilyen izgalmas és hosszú játékok közben biztosan szeretnék enni és inni, ámde nem örülnék, ha egy véletlen baleset következménye hosszú távon elrondítaná a gamer székemet. A bőr számomra nagyon hideg, a műbőrrel és a öko-bőrrel pedig voltak már negatív tapasztalataim más bútorok esetében.

A saját méreteinkhez, illetve kényelmi igényeinkhez mérten tudunk választani az ülés szélessége és mélysége tekintetében, illetve a magasságunk és pozíciónk alapján ki tudjuk választani a legoptimálisabb háttámla magasságot is. Még nem teljesen értem, de a háttámla dőlésszöge is állítható. Majd legközelebb rákérdezek a haveromnál, hogy ő melyiket ajánlaná, neki mi jött be leginkább.

Ezen kívül vannak olyan bútorok, amikhez van könyöktámasz is. Ezek még annyiban is eltérhetnek egymástól, hogy az alkatrész hány irányba állítható. Szintén a magasságunkhoz kapcsolódik az ülés magasság megválasztásának lehetséges intervalluma is. Ez akkor igazán izgalmas kérdés, ha egy háztartáson belül többen (például apa és fia) is ugyanazt a széket használják. A maximális teherbírást gondolom nem kell magyaráznom, az opcionális tartozékokat azonban kicsit kifejtem. A derékpárna és a nyaktámasz szerintem mindenképpen hasznosak lehetnek abban, hogy megelőzzék a rossz testtartást és a későbbi fájdalmakat. Lábtámasz szerintem a fent említett több felhasználós esetben lehet a legfontosabb, míg az ágyéki párnáról őszintén szólva fogalmam sincs, de ezt is meg fogom kérdezni a haveromtól.

Azt még nem is említettem, hogy színt is tudunk választani. Nyilván kell, hogy passzoljon a szoba berendezéséhez és a felhasználó neméhez, egyéniségéhez is. Gamer szék vásárlás esetén sok többszínű darabbal is találkozhatunk. Mivel az én lakásomban szinte minden kék, ezért itt is leszűrtem erre a fő színre a találatokat.

Innen már nem lesz nehéz választani, mert csak három bútor felel meg az anyag és szín követelményeimnek. Az anyagi ráfordítást sem szeretném eltúlozni, ezért a Gamdias Zelus E1 L Gamer széket néztem ki magamnak.