Már egy autóverseny is csak a nagy mellekről szól…

A múlt hétvégén voltunk egy autóversenyen. Na, nehogy azt higgyétek, hogy én akartam menni. Dehogyis! A férjem vett rá a dologra. Magamtól autóverseny közelébe se mennék. Mikor odaértünk, már startolt is a rally. Tudjátok, azok a nagy mellű, csinos lányok, azokkal a kockás, fekete-fehér zászlókkal a kezükben voltak felelősek az indításért. Egytől egyig mind nagyon csinosak voltak, kezdtem is irtó féltékeny lenni. Az egyiknek azonban semmi melle nem volt, amiért ki is közösítette őt a többi lány.

Pedig ha utána nézett volna, tudhatná, hogy a mellnagyobbítás Budapest területén számos klinikán elérhető és rengeteg neves orvos végez ilyen plasztikai beavatkozásokat. Többek között a plasztika.info.hu orvosa is csinál olyan műtéteket, melyek középpontjában a mellnagyobbítás Budapest területén áll. A műtét elég komoly beavatkozás, de csöppet sem akkora, hogy az attól való félelem miatt mellőzni kellene az operációt egy egész életre.

Az első konzultáció alkalmával a műtétet végző orvos mindent részletesen elmond az implantátum típusairól, a beültetés módjairól, a lehetséges szövődményekről és a felépülés lehetőségeivel kapcsolatban is. Meg persze arról is, hogy mit szabad csinálni és mit nem a műtétet követően. A konzultáció alkalmával kikérdezi a beteget a kórelőzményekről, az elvárásairól (tehát hogy milyen formájú és mekkora melleket szeretne, sportolna-e mellette vagy nem), megtekinti a testalkatát és az egyéb adottságait, majd a pácienssel együtt döntenek arról, hogy milyen implantátumot javasol a mellműtét Budapest területén történő operáció során. A konzultáció során a különböző méretű és formájú implantátumok “felpróbálására” is van lehetőség.

Mellműtétre egészségügyi és esztétikai okokból is sor kerülhet. Ha valakinek például aszimmetrikusak a mellei, fejletlenek, vagy baleset, esetleg egészségkárosodás következtében deformálódtak. Fejlődési rendellenességek és a mellkas csontjainak torzulása miatt is adódhatnak esztétikai és funkcióbeli problémák a mellben. Ha valaki sokat fogy vagy hosszan szoptat, az is a mellek elcsökevényesedéséhez, méretének csökkenéséhez vezethet.

mellnagyobbítás Budapest

Az implantátumot számos módon a mellbe lehet építeni, ha a mellnagyobbítás Budapest határai között kerül megvalósításra. Elképzelhető, hogy a mirigy alá, a mellizomhártya alá, félig vagy teljesen az izom alá kerülnek beültetésre. Annak eldöntése, hogy pontosan hová kerüljön az implantátum, az orvos dolga. A beültetés módjának is több változata van, nagyrészt – mintegy 80%-ban – a mell alatti redők alá kerülnek az implantátumok. De lehet a mellbimbóudvar szélén vagy a hónaljon keresztül is, ezekre azonban ritkábban kerül sor.

A mellimplantátumok lehetnek kerek formájúak vagy csepp alakúak is. Ez utóbbiak drágábbak, ezért valószínűleg kevesebben is választják ezt a típust. A felszínük lehet sima vagy különböző módokon érdesített, valamint a nagyságukban is eltérések vannak. Az orvos gyakran extra méretű implantátumokat helyez be, hiszen vannak, akik azt kérik. A gyártók általában 10 éves cseregaranciát kínálnak az implantátumokra. Vannak olyan gyártók is, akik probléma esetén azonnal és ingyenesen kicserélik a terméket. Sőt, olyanok is, akik életre szóló cseregaranciát vállalnak. A garancia időtartama gyártónként más és más.

Probléma szerencsére nem gyakran szokott adódni, azonban előfordulhatnak bizonyos komplikációk. Például az, hogy elmozdul az implantátum, begyullad a terület, fertőzés alakul ki, netán vérömleny vagy tok képződik. Súlyos esetben a szervezet akár ki is lökheti az implantátumot. Ezekben az esetekben természetesen azonnali orvosi beavatkozás szükséges.

Láthatjuk, hogy egy mellnagyobbítás Budapest területén sem egyszerű műtét. Pláne nem olcsó. Nem érdemesebb inkább elfogadni magunkat úgy, ahogy vagyunk vagy olyannak, amilyenné alakultunk az évek során? Hiszen nem lehet mindenki tökéletes. Legszívesebben az autóversenyen lévő lánynak is elmondtam volna, hogy ne szégyellje magát, mert nincs miért. Épp olyan különleges, mint a többiek.