Egy versenyautó kiállításon találtunk rá A webshopra

Egy gyönyörű szombat reggel épp a kávénkat fogyasztottuk a férjemmel, miközben megvitattuk a napi teendőket. A nagyobbik fiunk csatlakozott a beszélgetéshez a telefonját nyomkodva, amit egyenesen rühellek. Persze én már akkor éreztem, hogy a  megbeszélt  kertészkedésből és fűnyírásból semmi nem lesz.

Egyszer csak ragyogó szemekkel, ellentmondást nem tűrve rám nézett és azt mondta: “Ma lesz a városban egy versenyautó kiállítás, ahol még egy-két amatőr versenyzővel is lehet beszélgetni. Sőt fotózásra és az autók kipróbálására is lesz lehetőség. Anya, légysziiii, menjünk el!” Összenéztünk a férjemmel és megbeszéltük, hogy a kerti munka megvár. Ilyen alkalom bizony az életben csak egyszer adódik.

A gyerekek örömmel vetették bele magukat a versenyautó üléseibe, mi viszont a férjemmel inkább a sofőrhöz fordultunk. A férjem töviről hegyire végignézte az autót és nem hagyta nyugodni a gumiabroncs kérdése. Így rákérdezett, hogy az abroncsokat hol szerzik be, mert nekünk is lassan eljön a csere ideje. A sofőr elmondta, hogy ez szupertitkos információs, de nekünk azért elmondja. Ismer egy kitűnő webshopot.

Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro gumik – MotorTire – mondta a versenyautót vezető személy. Azon nyomban telefonon át is dobta a linket, ahol máris elkezdték együtt fürkészni az oldalt. 

Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és enduro gumik-MotorTire egy tuti webshopon

Ahogy fellépünk a webshopra, a főoldalon találjuk magunkat. A fejlécen található menüből könnyedén kiválasztható, hogy milyen részletesebb információra vagyunk kíváncsiak, alatta pedig van egy motorgumi kereső. Beírjuk, hogy milyen abroncsra lenne szükségünk és kidobja az adott ajánlatokat. Pozitívum, hogy nem csak új gumikra lehet az oldalon vadászni, hanem használt, ám jó minőségű gumikat is kínálnak eladásra. Ahogy egy picit lejjebb tekerünk láthatjuk, hogy tényleg mindenféle Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és enduro gumik-MotorTire megtalálhatók itt, sőt még Chopper/Cruiser abroncsok is vannak.Sőt, talicskára és molnárkocsira is akad gumi. Ha a kereső nem szűkíti le eléggé a találatok listáját, jobb oldalt motorokra kategorizálva is fel lehet lelni a számunkra szükséges motorgumit. 

Szinte koppant az állam a csodálkozástól, amikor azt olvastam a garanciális feltételeknél, hogy nem csak az új gumikra adnak 12 hónap garanciát, hanem még a használtakra is. Véleményem szerint ez már önmagában is egy hatalmas biztonságérzetet nyújthat a vevőkben. Ám ezt tetézik azzal, hogy ha ott helyben szerelik fel a gumiabroncsokat, akkor 6 hónap garancia jár az elvégzett munka után.  Professzionális, alaposan felszerelt műhelyüket nem csupán a garancia és a kényelem miatt érdemes felkeresni, hanem mert – mint megtudtam – ha nem megfelelően vannak felhelyezve az abroncsok, akkor a felni és a gumibelső közötti  súrlódás következtében magas hő képződik és ez a gumik gyors kopásához vezethet.  Milyen okok vannak még, ami miatt esedékes lehet a gumi csere? Például elöregedés, az abroncs hibás kopása vagy sérülése vagy a szelep hibája miatt.

Ha biztosra akarsz menni, válaszd a szervizt!

Mielőtt felkeresed a szervizt, időpontot kell foglalni. Ezt megteheted telefonon vagy akár online is a “kapcsolat” menüpont alatt. Imponáló lehet az is, hogy nem csupán motorgumikkal foglalkoznak, hanem saját, speckó autószervizzel is rendelkeznek, ahová az autódat viheted az alap karbantartási feladatoktól kezdve a teljes körű szervizelésig.  Szívesen végzik a futómű- és fékszervizt, az olajcserét ( benzines és diesel motorokba egyaránt), a fényszóró beállítást, sőt még akár számítógépes diagnosztikára is van lehetőség. Ez utóbbit BOSCH KTS rendszerrel végzik. A szervizelés mellé akár ajándék törzsvásárlói kártyára is szert tehetsz. 

Ha esetleg mégis otthon vagy más szervizben szeretnéd abroncsaidat felszereltetni, de a Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire kínáló webshopban szeretnél vásárolni, akár házhoz is viszik neked. Minden adott nap délig leadott rendelést még azonnal feldolgoznak és amennyiben van raktáron a termékből, már másnap kiszállítják azokat. A kiszállítást a DPD futárszolgálat végzi (8:00 és 17:00 között) 2000 Ft ellenében. Annak érdekében, hogy mindenképp otthon tartózkodj a kiszállítás ideje alatt, a futárszolgálat a szállítást megelőzően egy e-mailt küld a kézbesítés várható időtartamáról. 

Előfordulhat, hogy a kiválasztott abroncs adott pillanatban nincs készleten. De semmi ok a pánikra, a rendelést ekkor is leadhatod. Csupán 1-5 napos beszerzési idővel kell számolnod. Ha a beszerzés több időt vesz igénybe, arról telefonon tájékoztatnak és el tudod dönteni, hogy kell-e még az adott abroncs, vagy máshonnan kívánod beszerezni. A futárnál kétféle módon fizethetsz: készpénzzel vagy a kényelmesebb és érintésmentes módon, bankkártyával. 

A Motorgumi akció: Robogó gumik, Sport és eduro motorgumik – MotorTire termékekkel vonatkozó webshop előnyei közé sorolhatjuk azt a tény is, hogy ha esetleg nem megfelelő méretű az abroncs vagy bármi más probléma adódott (ami nem rontotta a gumi minőségét), akkor juttasd vissza nyolc napon belül és visszakapod a teljes, kiszámlázott árat. Személyes véleményem szerint ez egy óriási grátisz, hisz konkrétan semmi vesztenivalója sincs az embernek. Ha valami nem stimmel, csak egyeztetni kell a MotorTire üzemeltetőivel és minden problémára találnak megoldást.  

Minden ár bruttóban értendő egy darab abroncs vonatkozásában. Tartalmazza az áfát, úgyhogy plusz költségre szerencsére számítani sem kell. Természetesen vannak kivételek, például a páros akcióknál, ilyenkor egy első és egy hátsó motorgumira értendők az árak. 

A kiszállított termékekre (csakúgy, mint a helyben vásárolt gumikra) is érvényes a 12 hónapos garancia, ám hogy ez érvényesíthető legyen, be kell tartani pár fontos szabályt a használatot illetően. 

Megfelelő tárolási körülményeket kell biztosítani. Például egy téli abroncs esetében előnyös használat után lemosni, hogy az esetlegesen úton lévő csúszásmentesítő só ne marja ki a gumikat.Rendeltetésszerű használat ajánlott úgy, ahogyan azt a gyártó eredetileg  előírta. 

Nem érvényesíthető a garancia továbbá azokra az abroncsokra, amelyek hibáját baleset, rongálás vagy külső behatás okozta.

Az egész család örömét lelte a versenyautókban

A versenykocsi sofőrje megosztotta velünk, hogy néhanapján ő is szokott egy kicsit motorozgatni a haverjaival. Éppen ezért pontosan tudja, hogy az enduro motorgumikkal kapcsolatban mennyi tévhit kering a köztudatban. Sokan azt várják el egy ilyen abroncstól, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújtson terepen is, mint közúton.Ez valljuk be, szinte lehetetlen. Vannak “kevert” abroncsok, amik 50-50%-ban arányban használhatóak terepe és közúton egyaránt. Jobb azonban fontolóra venni, hogy pontosan mire is használnád többet (közúti közlekedésre vagy terepen való versenyzésre) és ennek megfelelően kiválasztani a megfelelő gumit. Nemcsak biztonságosabb (hisz egy betonon használt abroncsnak más a tapadása és a melegedése is, mint egy terepen használténak), de a használati idő miatt is érdemesebb átgondolni. 

Beszélgetésünk közben a fiúk megunták az autóban lévő játékot. Odalépve hozzánk kértek egy közös képet a sofőrtől, majd óriási mosollyal az arcukon elköszöntek. A nap további részében szemügyre vettük a többi versenyautót, majd az utána lévő kis bemutatót is. Hatalmas élményekkel gazdagodtunk és fáradtan döcögtünk haza fantáziálva arról, hogy hamarosan milyen gumit fogunk vásárolni.