Ahogy az autókon a karcot, a ráncokat is ki kell simítani

Akinek volt már autófanatikus ismerőse, az pontosan tudja, hogy hajlamosak beszűkülni és az autóknál tovább maximum akkor látni, ha autós hasonlatokkal él a másik vagy van valami minimális kapcsolata a témának az autókkal. Az én párom is ilyen, de hát nyilván így szeretem, nincs mit tenni… ő világ életében a versenyautók hatalmas fanatikusa, az országban minden jelentős versenyen ott van mint néző, bár hozzá kell tenni, hogy népszerű karosszérialakatosként tényleg van is érzéke és szaktudása is a témához. Az évek alatt kénytelen voltam én is magamra szedni valamit a speciális autós logikájából, hogy mindkettőnk életét megkönnyítsem – bár éppen emiatt nem érti az én dekorkozmetikumok és bőrápolási szerek iránti érdeklődésemet és rendszerint csak rácsodálkozik, ha ismét valami újdonság jelenik meg a fürdőszobai polcon. Az első nagyobb bevásárlást már majdnem helytelenítette, mire sikerült frappánsan megmagyaráznom a szituációt: ahogyan ő fontosnak tartja, hogy az imádott autói karcmentesek legyenek, nekem is fontos, hogy elejét vegyem a ráncoknak. Eredmény: egy szava sincsen azóta sem.

A néha fel-felbukkanó ráncok ellen sok terméket használok és még többet használtam az évek alatt, de ezeknek döntő többsége rövid úton a kukában landolt. A “szűk elit” egyik vezetője, örök kedvenc krémem viszont, – ahogy párom nevezi – a “csiga krém“, azaz a Florence Bio Cosmesi híres-neves csiganyál krémje, amit még jó pár évvel ezelőtt külföldről kezdtem el rendelni, de nagy örömömre már Magyarországon is elérhető webáruházból, így folyamatos része a fürdőszobai kozmetikai polcomnak.

No de, hogy ne csak az üres ajnározás legyen – miért is szeretem ennyire? Egyrészt, ár-érték arányban hihetetlenül jó cucc, és rendkívül kiadós, nagyon sokáig elég a 100 ml. Másrészt: a megalkotók számára is fontos az állat -és környezetvédelem, ahogy nekem is, így szintén hatalmas pozitívum, hogy nem csak a csiga krém, hanem minden más termék teljesen bio alapanyagokból áll, és a csiga krém fő alkotóeleme, a csiganyál is kíméletes módon kerül beszerzésre egy olasz éticsiga-farmról – ezekről pedig több tanúsítványt is feltöltöttek a honlapra, így a vásárló biztos lehet abban, hogy ez nem csak egy reklámszöveg, hanem valóban így is van.

A másik, hogy csupa olyan alapanyagot tartalmaz, amelyek valóban elősegítik a bőr szépségének fenntartását és az ideális hidratációt – ilyenek a csiganyál mellett a tiszta hialuronsav, a shea vaj, a goji bogyó kivonat… tartalmaz még aloe verát, amelyet szerintem senkinek nem kell bemutatni, ahogyan az argánolajat sem – de ott van még benne a damaszkuszi rózsavíz és a jojoba olaj is, úgyhogy már az összetétele is kész kánaán a legtöbb, hasonló célra eladott készítményhez képest. A csiganyál számomra azért is volt fontos beszerzéskor, mert remekül csökkenti a pattanások nyomait, a kisebb hegeket, amelyek sajnos még tinédzser koromról megmaradtak – persze nem olyan nagyon látványosan, sminkkel mindig könnyen eltakarhatóak, de a tudat, hogy ott vannak – vagyis már csak voltak -, igencsak bosszantó (volt). Viszont mióta rátaláltam a Florence BIO csiga krémjére, szinte teljesen megszűntek az arcomon lévő bőrproblémák, mi több: már barátnői körben is gyakran ajándékozunk egymásnak a márkához tartozó termékeket, mert sokunknak bevált már és lettünk rendszeres vevői, használói. Szóval, ha valaki épp nem a kocsiján lévő karcokat szeretné eltüntetni, hanem a saját kis ráncaira keres megoldást, és őszintén ajánlom!