Így fogok tudni kimenni idén a Hungaroringre!

Végre! Mindig is álmom volt Forma-1-es kocsikat élőben látni, versenyszituációban nézni. Nyilván magát a versenyt is látni akarom, de inkább magukat a kocsikat. Közelről. Mert az nem jön úgy át, annyira a TV-n…

A közvetítés nagyon profi, de élőben látni elsuhanni az autókat, az valami olyasmi, amit a helyszínen kell átélni állítólag, így az egyetemi éveim alatt már nagyon is vonzó dolog volt a diákmunka gondolata. Míg a gondolat nagyon hamar gyakorlatba ültetődött… Mert ez a fajta szórakozás nem olcsó, és bár nem a V10-es korszakban vagyunk, de állítólag a mai formaautókat hallani is, élőben, mindenki elmondása szerint hátborzongató, és nekem szükségem van erre!

A topiwork.hu-nak köszönhetem, hogy akadt is végül (olyan hamar, mint azt sugalltam) olyan diákmunka, amivel normálisan tudtam keresni, félretenni eleddig, ráadásul olyan dolgot csinálni mostanáig, ami eleve érdekelt. Ez az iskolaszövetkezet ugyanis van annyira sokoldalú, hogy szakmai gyakorlatos dolgokban is segít. És ez, meg a pénzkeresés, vagy esetleg a bármilyen szakirányú tapasztalatszerzés támogatása reális legyen már a hallgatói évek alatt – bármilyen felsőoktatási konstrukcióban. Vagy esetleg a passzív évek alatt… Mert ez is egy egyedi lehetőség, és fantasztikus opció: egyetemistákat, főiskolásokat, bármilyen módon tanuló diákokat foglalkoztatni jó kondíciókkal lehet komoly cégeknek is. Ha passziválunk, de van jogviszonyunk, akkor pedig még időnk is van, jóval több dolgozni! Szóval ráéreztek valami fontos dologra a TopiWorknél! Egy egészen egyedi, és hiánypótló felületet hoztak létre, ahol gyors, profi körülmények között válogathatunk és jelentkezhetünk munkára, ha még tanulunk valamit, egyszerűen a neten.

Be szeretném még jobban mutatni őket, ha eddig nem jött volna át, hogy ez most több, mint bármelyik átlagos, hasonló internetes oldal…

Ahogy olvasom, az állásajánlataik többségét úgy fogalmazzák meg (azon cégek elvárása szerint, akik azokat meghirdetik), hogy passzív vagy aktív hallgatói státuszban lévők jelentkezését várják tehát. Ugyanakkor a bemutatkozó szövegük ennél is szélesebb képet fest azok köréről, akiknél opció lehet a kedvező kondíciókkal történő munkavállalás, mert azt írják “diákok, hallgatók számára” kínálnak változatos munkaköröket, (gyors) betöltésre. A változatosság nagyon vonzó eleve, e tekintetben. Mert nem is “egyfajta” embertípus akad az ennyire fiatalok között, és nem is ugyanolyan indíttatásból vállal valaki fiatalként munkát – ezt is tudjuk. Ők, a TopiWorknél kihangsúlyozzák, hogy a további karrierlehetőséget is szem előtt tartják például, és a szakmai fejlődéshez is igyekeznek megadni mindent, aki igényli, de persze van, akinek az aktuális, elsőszámú igénye az csak a bevételkiegészítés.

Nem kell ezekről a dolgokról senkinek beszámolnunk, ha csak nem akarunk jobban feltűnni egy interjún, egyszerűen csak válasszunk nekünk szimpatikus állásajánlatot!

Azonban gondoljuk végig! Még ha eredetileg csak a pénz is motiválna… Miért ne lenne jó ötlet ezt azzal összekapcsolni, hogy az ember máris lásson a munka világából is olyan területeket, amelyet érintően éppen aktuálisan tanul? Ünnepelendő ez a szemlélet, én azt mondom! Pláne, hogy a felsőoktatásról szokás mondani: magát a szakmát majd úgyis a munkahelyen tanulja az ember, az egyetem inkább “csak” széles műveltséget ad. Szóval, a TopiWorkkel nem kell odázni azt, hogy tényleg abba csöppenjünk mihamarabb, amiben a tanulmányaink végén majd amúgy is szeretnénk! Én mindenképp azt javaslom tehát, ha gyors pénzkeresési igényünk is van, gondoljunk máris a jövőnkre!

A topiwork.hu azért is megfontolandóbb, mint bármi, ami elsőre nagyon hívogató ezidőtájt egy egyetemistának, mert a Topinál értik, mennyi mindenből előnyt lehet kovácsolni, ha mondjuk egyetemistákat foglalkoztatna valaki. Magának a foglalkoztatónak az oldaláról nézve ezúttal… Van már ugye eleve egy érdeklődési kör, és rájuk, az ilyen munkavállalókra speciális adózási körülmények lehetnek érvényesek! Ez még jobb fizetési kondíciókat is jelenthet a legtöbb esetben. A cégek pedig örülnek, hogy a területükről már hallott (netán sok mindent tudó), vagy éppen azon területen ismerteket szerző embereket ismerhetnek meg – ez nekik ugyanúgy befektetés a jövőbe, mint nekünk, akik ilyen céghez szerződnénk, akár csak átmenetileg! Így lehet az egyik legfontosabb ugródeszka a diákmunka, én pedig így érem el a közeli vágyaim megélését! Remélem nektek is segítettem egy ötlettel.

diákmunka