A teafa illóolaj rendelés mentett meg még egy Trabantos sztoritól

A 10 éves osztálytalálkozón szinte mindenki jelen volt, mondható 95%-os volt a részvétel. Az étterem, ahová a foglalásunk szólt egy új hely volt a belvárosban. Mivel én az egyetem után elköltöztem a fővárosba, nem ismertem a helyet, ezért kíváncsian vártam mi fogad.

A hely hangulatos volt, azonban az ültetést valamiért névsor szerint gondolták a legjobbnak az alkalmazottak. Nagy bánatomra, mert így „TrabiDani” mellé kerültem. Gondolom, kitaláljátok, hogy nem tud másról beszélni, mint az old school Trabantokról, még Trabant jelvény is lóg a nyakában, ennyire fanatikus. Én meg persze, nem vagyok…

A felmentősereg azonban gyorsan érkezett, a volt padtársam Anita hirtelen ott termett egy koktéllal a kezemben és máris belekezdett az éppen aktuális online rendeléssel kapcsolatos sztorijába. Az utóbbi időben teljesen odáig van a természetes illóolajokért. Nekem is elküldte a kedvenc teafa olajának linkjét pár hete: humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj

A lelkesedése nem lankadt, hevesen kezdett bele, hogy hányféle alkalmazási módját próbálta már ki az első rendelése óta. Persze, „TrabiDanit” ezzel a témával sikerült kvázi egy időre elüldözni. Anita élménybeszámolója azonban egyre érdekesebb lett, hiszen életmódváltása számomra is új volt.

A klímaváltozással kapcsolatos hírek annyira felzaklatták, hogy 180 fokos fordulatot vett mindennapi életében, és mindent a Humanity Áruház weboldaláról szerez be, és készít házi tisztítószereket, kozmetikumokat.

A „zöld életmódba” abszolút passzol a webáruház filozófiája, hiszen a környezettudatos, öko-tudatos vásárlókra specializálódtak, a természetes alapanyagokra esküsznek, 100% tisztaságú illóolajokat forgalmaznak és környezetbarát tisztítószerek választékában is élen járnak. Termékeiket hazai és külföldi (főként spanyol, német, olasz, holland és francia) beszállítóktól forgalmazzák.

A 100%-os tisztaságú, természetes teafa illóolaj ugyan ausztrál teafa leveleiből készül, a minőségre garantáltan figyelnek. Az összes komponense természetes. Az illata intenzív, mivel hígítás nélküli.

Anita a fürdőszobájában kezdte a „zöldülést”, az öblítőt váltotta le teafa illóolajra, hiszen egyrészt fertőtleníti a ruhákat, másrészt az illatuk is kellemes mosás után. Szimplán néhány csepp (kicsit ecettel hígítva) az öblítő helyére.

A csempe tisztítására, a vízkő eltávolítására is a honlapról vette az ötletet. A víz, ecet és teafa olaj egyveleg hatékonyan megszabadít a fürdőszobai kosztól.

A fürdőszobánál maradva még, említette a fogkrémet és a szájvizet is. Bár ez nem felel meg a „zöldülésnek”, ennek csak inkább preventív jellege van.

A konyhára átnyergelve, meséli tovább Anita, már a mosogatószert is házilag készíti. A receptet illetően itt is a webáruházra számíthatott, hiszen ott szerepel a teljes leírás.

Ámulva és inspirálva figyelem a beszélgetést, ugyanakkor kicsit szégyellem is magam, hogy én még nem léptem be ebbe a körbe. Anita újra elküldi a linket, látom felvillanni a telefonom kijelzőjét: humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj

Lassan megérkezik mindenki, és a pincérek mindenkit megkérnek, hogy foglalják el a helyüket. Tettetett mosollyal ülök le a helyemre „TrabiDani” mellé, azonban mielőtt elkezdné az újabb Trabantos sztoriját szavába vágok és mondom, hogy „Ne haragudj, egy rendelést azonnal le kell adnom, munkaügy.”

Persze, nem munkaügy volt, hanem a lelkiismeretem nem hagyott nyugodni, és Anita linkjére azonnal rákattintottam. Kiválasztottam a 100 ml-es kiszerelésű 100%-os tisztaságú, természetes teafa illóolajat, és már kattintottam is a „kosárba helyezés” gombra.

Gyorsan átfutottam a leírást, az egyéb felhasználási lehetőségeknél megtaláltam a mosogatószer receptjét, és ahhoz is minden alapanyagot bedobáltam a virtuális kosaramba. A rendelést véglegesítettem, még jó Simple Pay-jel is lehet fizetni a weboldalon (ezért most igen hálás voltam), a GLS futár pedig 24-48 órán belül érkezik is az ajtómhoz.

A telefonom épp tettem le, amikor a pincér megjelent a levessel. Egy megkönnyebbült sóhaj azért elhagyta a számat. Tudom, nem szép dolog, de semmi kedvem nem volt még egy Trabantos sztorit meghallgatni, nőként én ezeket nem értékelem ilyen szinten. Anitának kifejezetten hálás voltam az illóolaj mániájáért most.