Gázpalackokat szállíthatok gázüzemű autóban?

Ha egy kicsit is ismertek a blogon keresztül, tudjátok, hogy nekem az autók a mindenem. Imádom a versenyautókat, sőt, ezek az abszolút kedvenceim, de minden féle másik autó is érdekel. Benzines, Diesel-es, manapság hibrid, elektromos, és amiről kevesebbet beszélünk manapság, de rengeteg ember életét teszi könnyebbé (vagy legalább olcsóbbá!), az a gáz üzemű autók csoportja. Az autógázat szoktuk LPG gáznak is hívni, ez az angol liquified petroleum gas szavakból jön össze, és annak ellenére, hogy (az áramon kívül, amelyet sokszor ingyen is be lehet szerezni) a legolcsóbb módja autónk hajtásának, sok előnye is van: szinte fullon korom- és kénmentes, sőt, a szén-dioxid kibocsátása is kisebb (kb. egy hetedével) a benzinénél.

Válaszolva a cím kérdésére: persze, szállíthatunk gázpalackokat gázüzemű autóban, talán láttunk már olyasvalakit is, aki biciklin tette ezt meg, de ez utóbbit semmiképp sem ajánljuk. Minden járművel szállíthatunk gázpalackot, de csak ha betartjuk az összes biztonsági előírást.

A Gázpalackfutár nevű weboldal blogján találtam egy bejegyzést, ami jól összegyűjtötte, hogy mire is kell figyelnünk ilyenkor. Először is, mielőtt nagyon belemerülnénk ebbe a témába, hadd jelentsem ki, hogy nem feltétlenül kell megtanulnod a gázpalackok szállításának minden csínját bínját. Ha inkább pihennél egy kicsit, valami mással foglalkoznál, legyen az a családod vagy életed vállalkozási projektje, a palackok kiszállítását bízhatod profikra is: például a Gázpalackfutár csapatára.

Emlékezhetünk a “csilingelő” palackokat hozó nagy járművekre, amelyek olcsón adták ezt a szolgáltatást: talán biztonsági, de lehet, hogy más okból ez az ún. mozgóbolti értékesítés ma már törvényileg tiltott, nincs többé csilingelő autó.

Azonban míg ez a házaló módszer már törvénytelen, a legális kereskedések házhozszállítása ma is engedélyezett. Így az államnak, úgy tűnik, sikerült visszaszorítania mind a fekete kereskedelmet, mind a biztonsági kockázatokat.

Milyen házhoz szállítási szabályokat tart be a Gázpalackfutár, amelyekről jó, ha mi is tudunk és megszívleljük őket? Nézzük!

A palackok házhozszállítása nem feltétlenül lassú, sőt: a pontosság teszi sikeressé a céget. Volt már rá példa, hogy másfél óra alatt 10 megrendelést sikerült elintézni (gyorsabb, mint egy átlagos pizzafutár!), sőt, egyszer a megrendelés után egy perccel a háznál volt a gázpalack. Hogyan történhetnek ezek? Az utóbbihoz egy jó adag szerencse is kellett, hiszen a kiszállító jármű éppen ugyanabban az utcában volt, ahonnan a rendelés érkezett, de ez az eset is jól mutatja a felkészültséget. Az előbbi példa pedig sok mindenre utal: a törzsvendégekre, akik előre várják, legjobb esetben már a kapu vagy a kerítés előtt a gázpalack szállító járművet, és a szervezettség: egyrészről a pontosság, másrészről az utolsó pillanatos bejelentkezés is: “Jó napot, három perc és ott leszünk!”: így mind a megrendelő, mind a kiszállító fel tud készülni egy gyors, sikeres gázpalackcserére.

Ha a Gázpalackfutár csapatát választjuk, egész Budapesten választhatunk házhoz szállítást, és az agglomerációban is. Legyen szó oxigén, PB gáz, corgon, argon, hélium, nitrogén, acetilén, szén-dioxid palackokról, a cég tud segíteni nekünk.

A honlapon olyan opció is létezik, hogy visszahívást kérünk, de egész egyszerűen telefonálhatunk mi is, két telefonszám is meg van adva, és jó tudni, hogy a gázlerakat Vácott, a Gödöllői úton található.

Palackos PB gázból (valószínűleg ez a legnépszerűbb termék) a cég a Flaga és a MOL termékeit forgalmazza.

gázpalackok