Egy weboldal segítségével fedezzük fel a Szigetköz látnivalóit

A legjobb barátommal már az ovi óta barátok vagyunk. Azért barátkoztunk össze, mert mindkettőnknek ugyanolyan versenyautós hátizsákja volt. Na meg azért, mert – akkor még – mindketten autóversenyzők szerettünk volna lenni.

Nagyon vágtuk ám az autós témát. Gyűjtöttünk mindent, ami versenyautós, a zsepitől a kártyanaptárig. Autós műsorokat néztünk. Autós könyveket olvastunk…

Persze végül egyikünk sem lett autóversenyző. Ma már pedig csak abban nyilvánul meg versenyautó-szeretetünk, hogy elkötelezett F1 rajongók vagyunk. A céljaink tehát megváltoztak. A barátságunk viszont ovi óta töretlen. Minden nyáron elmegyünk valahová kirándulni. Tartunk egy pasis hétvégét sok túrával, sok biciklizéssel és lehetőség szerint némi evezéssel.

Idén a Szigetközt választottuk

Idén úgy döntöttünk, hogy a Szigetközbe fogunk elkalandozni. Túránk első lépése természetesen az volt, hogy rágoogliztunk a Szigetköz látnivalók szókapcsolatra. Így találtunk egy hihetetlenül jó weboldalt, ami összegyűjti a Szigetköz (és a Csallóköz) látnivalóit, és segít is abban, hogy megtaláld azokat, amik a legjobban tetszenek neked.

A Cultractive weboldalán elsősorban azt mutatja meg, milyen látnivalókat találhatsz a Szigetközben. Ezeket szűrni is tudod, ami nagyon jó, mert amúgy rengeteg idő menne el azzal, hogy a weboldalon található amúgy rengeteg király dolog között megtaláld a téged érdeklő Szigetközi látnivalókat.

A szűrési lehetőségek segítségével kiválaszthatod, hogy a szigetköz látnivalók közül az épített örökség, a kulturális/gazdasági örökség vagy a természeti kincsek érdekelnek téged a leginkább. Illetve természetesen szabadszavas kereső is van, amivel bármilyen kifejezésre rákereshetsz, ami eszedbe jut.

Túratervezés könnyen és gyorsan

A weboldal, amiről beszélek, nagyon megkönnyíti a Szigetköz látnivalóinak felfedezését. Ugyanis nem csak összegyűjti neked, hogy milyen érdekességek és rendezvények vannak az általa felkarolt két régióban, hanem a térképes nézetek segítségével azt is megnézheted, pontosan hol vannak az egyes látványosságok, melyikek vannak közel egymáshoz, és hogyan lehet a lehető leghatékonyabban felderíteni a festői tájakat.

Ha pedig eldöntötted, hogy mit szeretnél meglátogatni abból a tényleg rengeteg dologból, amit lefed a “Szigetköz látnivalók” keresőkifejezés, túraútvonalakat is kereshetsz, a gyalogos, biciklis vagy vízitúrákhoz.

Örülök hogy vannak ilyen weboldalak! Nekik hála az aktív pihenés tényleg a legkirályabb kikapcsolódássá válik!