Szuper autóhoz jó motorolaj dukál

Soha nem érdekeltek különösebben az autók. Azt azért láttam, ha egy szép kocsi ment el az utcán, vagy éppen parkolt, de különösebben nem izgatott a dolog. Megnéztem, nyugtáztam, hogy ja, ez jó, de ennyi. Ennek ellenére, a forma1-et például nagyon szerettem és rendszeresen néztem, évekig nem volt olyan futam, amit kihagytam volna. De a versenyautók sem tetszettek soha, de most már értem, hogy miért olyan a kialakításuk, amilyen. Azóta viszont eltelt jó pár év, és kicsit megváltoztak a dolgok. Gyakran megesik, hogy utánaolvasok egy-egy autónak, hogy mit tud. Na meg, szeretek vezetni is, van benne valami szép. Ennek köszönhetően tudtam venni egy jó kis sportos autót. Igyekeztem mindent megtudni róla, hogy mindenből a legjobbat vehessem meg hozzá. Hát első autó, és szeretném, ha minél tovább rendben lenne minden.

A sportos autó alatt persze nem azt kell érteni, hogy óriási teljesítményű, vagy hogy egy szuper sportautó lenne. Csupán csak azt akartam mondani, hogy alapvetően sportos a kialakítása, és könnyen kivitelezhető vele a dinamikus vezetés. Ettől persze még nem nagyon értek az autókhoz, tudom, hogy mik azok a dolgok, amik elengedhetetlenek, milyen adalékanyagokat kell cserélni, milyen gyakran stb. De ezen túlmenően sok fogalmam nincs a dolgokról.

Amit már többfelől is hallottam, hogy a megfelelő olaj nagyon fontos. Még egyszer sem volt szükség cserére, mióta nálam van a kocsi, úgyhogy nem nagyon tudtam merre induljak ez ügyben. De szerencsére kaptam egy ajánlást az egyik barátomtól, aki azt javasolta, hogy nézzek szét egy szuper webshopon, az olajwebshop.hu oldalán, és maxlife motorolajat keressek, mert szerinte az a legjobb.

Mivel alaposan megválogatom mindig, hogy honnan (és mit) vásároljak, így először megnéztem magát a webshopot. A cég már több éves múlttal és tapasztalattal rendelkezik, ami nekem már önmagában is elég bizalomra szokott okot adni. Ezt csak megerősítette a tény, hogy egy magyar tulajdonban lévő vállalkozásról van szó. Igazából nem csak olajokat, hanem egyéb kenőanyagokat, mindenféle szűrőket és gyertyákat is lehet náluk vásárolni, akár a webshopon keresztül, akár az üzleteik valamelyikében. Mert több is van ám, négy különböző helyen, így gyakorlatilag bárhol is lakjon az ember Budapesten belül, egészen biztos, hogy valamelyik közel lesz hozzá. Az üzleteik a III., IV., X. és a XI. kerületben találhatók.

De ha valaki mégis inkább a kényelmesebb megoldást, a kiszállítást választaná, igazából szerintem az is jól jár, mert az átvételre is több lehetőség van. Van ugye a klasszikus kiszállítás, amikor ajtóig viszik a csomagot, de át lehet venni, úgynevezett csomagpontokon is, erre pedig több szolgáltatónál is van lehetőség, ami szintén azért jó, mert így nagyobb eséllyel lehet olyan pontot választani, ami közel van hozzánk, vagy útba esik. Plusz, így nem kell várni a futárra sem, mert általában ezeken a csomagpontokon bármikor átvehetjük a csomagjainkat, és nem kell várni senkire, akkor megyünk érte, amikor nekünk alkalmas. Ráadásul, ez ingyenes is.

A házhoz szállítás sem drága amúgy: ha 9.999 forint értékben rendelünk az olajwebshop.hu-tól, akkor a kiszállítás díja 1490 forint, 19.999 forintig 750 forint, 20.000 fölött pedig ingyenes. És hát, akinek van autója, az tudja, hogy az ember hajlamos ennyit, de akár még többet is elkölteni a minőségi olajokra és ápolószerekre.

De ami igazán meggyőzött, hogy tényleg tőlük vásároljak, az az, hogy 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak a termékeikre, ami 30 napig érvényes. Vagyis, ha például mégse lenne szükségünk arra, amit rendeltünk, és még ki se bontottuk, akkor nyugodtan visszaküldhetjük az árut, és visszakapjuk a vételárat. Persze az azért fontos itt is, hogy a számla meglegyen, hogy igazolni tudjuk a vásárlást. Úgyhogy ezzel, gyakorlatilag a törvényileg meghatározott 14 napnak a duplája áll rendelkezésünkre. Bár, szerintem, annyira egyértelmű minden az oldalon, a leírások és a keresés is, az árak pedig szintén nagyon korrektek, hogy én nem tudtam elképzelni azt, hogy vissza kellene majd küldenem a megrendelésem. és megsúgom, hogy nem is kellett.

Szerencsére nekem könnyű dolgom volt, mert a barátom ugye ajánlotta a maxlife olajat, így nem nagyon kellett se keresgélnem, se válogatnom, de akinek nincs ilyen “tanácsadója”, annak sem kell aggódnia. A webshop nagyon rendszerezett, nagyon könnyen lehet rajta keresni: kategóriák szerint vannak rendszerezve a különféle típusú olajok és más termékek is.

És bár rengetegféle-fajta motorolaj van, így azért egész könnyű a választás, különösen, ha azt nézzük, hogy minden termékhez van egy részletes leírás is. De ha így sem menne, akkor sincs baj, mert van telefonos elérhetőségük, és e-mailen is meg lehet őket keresni, ha úgy érezzük, hogy segítségre lenne szükségünk. Biztosan készséggel állnak a vásárlóik rendelkezésére, ezeken a csatornákon is.

Sőt, mi több: ha valaki minél többet szeretne megtudni az olajokról, és a mindenféle, autókhoz szükséges kenőanyagokról, akkor erre is van ám lehetőség itt, az olajwebshop.hu weboldalán, mert van egy “Magazin” elnevezésű menüpont, ahol több cikket is lehet találni a témában, ami nagy segítség lehet.

Ezen felül pedig a kiadott találatokat is be lehet állítani, aszerint, hogy a legolcsóbbakat vagy a legdrágábbakat sorolja előre, esetleg a legnépszerűbbeket.

maxlife

Azt azért megnéztem, hogy pontosan mit tud ez a bizonyos maxlife motorolaj, mert hát, ártani nem árt, ha képben vagyok. Hamar megértettem, hogy miért ezt ajánlotta a barátom: az oldalon található leírásban szerepelt, hogy gyakorlatilag bármelyik japán autóhoz megfelelő, és nekem Toyotám van. Leginkább olyan autókhoz javasolják, amikben van már jó pár kilométer – úgy kb. 200.000 -. Méghozzá azért, mert ennek a maxlife olajnak öregedésgátló és lassító hatása van, amihez hozzájárul az is, hogy például csökkenti a kopást is, és így a hidegen indítás sem tesz benne kárt.

Miután ezt elolvastam, akkor tűnt fel, hogy a webshop felajánlott néhány olyan terméket is, amik jól jöhetnek. Így történt, hogy egy adag fékfolyadékot is vettem. És ezért is nagyon hálás voltam/vagyok ennek az oldalnak, mert magamtól egészen biztos, hogy nem jutott volna eszembe időben.

Tudtam még volna nézelődni és válogatni bőven az oldalon, mert imádom az autóm, és mindenből a legjobb jár “neki”, de gyorsan bepakoltam mindent a kis virtuális kosárkámba, és végül házhoz szállítással kértem a kis csomagomat. Szuper gyorsan megérkezett egyébként, kb. két munkanapot vártam rá csak, ha jól emlékszem. De azóta, ajánlottam ám másnak én is ezt a remek webshopot, és be is számoltam a pozitív tapasztalataimról.

Bár az “olajwebshop magazinból” jó sok mindent megtudtam, azért nem mertem magam nekiállni az olajcserének, a barátom csinálta meg, de megdicsért, hogy hallgattam rá, és maxlife olajat vettem.