A Forma 1-es hobbi weblap

Egy ismerősöm már gyerekkora óta nagy rajongója a Forma 1-nek és azon belül is az egyik istállónak. Még egészen fiatalon meg is született az elhatározása, hogy készít egy rajongói weboldalt a Száguldó Cirkuszról és a versenyautókról. Ez a kezdetekben csak egy hobbi volt, és nagyon sokáig az is maradt. Csak a saját és a látogatói szórakoztatására tartotta fent a Forma 1-es webes felületét. Azonban az évek során egy igen magas látogatottsággal rendelkező weboldallá nőtte ki magát ez a projekt. Az oldalhoz még fórum is tartozott, ahol a látogatók már igen aktívak voltak. A nagy fordulópont az volt, mikor különböző vállalkozások is felkeresték, egy partneri kapcsolat reményében, melynek lényege az volt, hogy hirdetési felületeket kaphassanak az ismerősöm weboldalán. Itt jött a felismerés, hogy a rajongói oldalt ideje felemelni a hobbi szintről egy profi és tudatos fokozatra.

Mire van ilyenkor szüksége egy weblap tulajdonosnak? Elsősorban az Online marketing tanácsadás és kivitelezés szolgáltatásra. Egy ilyen marketing ügynökség gyakorlatilag teljesen lefedi ezt a szolgáltatást. Legyen szó egy új weboldal felépítéséről vagy a régi „felturbózásáról”, itt mindenre megkapjuk a megoldást. A fenti történet esetében az utóbbiról van szó. Miután rátaláltam a keresobeneslo.hu oldalára, nagyon sok mindent megtudtam erről az iparágról, mert az oldal maga is borzasztó informatív, látszik, hogy értik a dolgukat.

Nagyon sok kritikus pontja van egy oldal felújításának, hiszen annak már van egy látogatói bázisa és meglévő Goole találati helyezései, amiket nem szabad elveszíteni. Tudni kell, hogy melyek azok a kulcsszavak, amikre már amúgy is erős az oldal és ezeknek a megtartását előtérbe helyezni. Természetesen az olyan kulcsszavak kutatására és optimalizálására is szükség lehet, amikben még gyenge az oldal. Ezeknek az eldöntésében is segítséget kaphatunk a fentebb linkelt weboldalon.

A tartalmi változtatásokra is külön hangsúlyt kell fektetni. Milyen új tartalmakra van szükség? Milyen stílusban legyenek azok tálalva? Kik a célközönség? Mihez kezdjünk a régi tartalmakkal? Megannyi kérdés, melyekre választ kaphatunk egy profi Online marketing tanácsadás és kivitelezés szolgáltatás kereti között.

Ezen a helyen a design kialakítását is elvégzik helyettünk, amire nekünk már csak rá kell bólintani. Itt is fontos kérdés, hogy megőrizzük a régi oldal kinézetét, vagy inkább frissítsünk azon.

Előfordulhat az, hogy egy teljesen új weboldal kialakítása a legjobb megoldás. Ez a csapat ebben is segítséget tud nyújtani. Ennek az az előnye, hogy az új weboldal már alapjaiban egy jól optimalizált oldal lesz, amit értékelni fognak a látogatók és a Google keresőmotorjai is. Persze a látogatottságot újra fel kell építeni, de meg vannak a lehetőségek arra, hogy az embereket a régi weboldaról az új felületünkre irányítsuk.

Az optimális megoldás kiválasztásában és végrehajtásában is nyugodtan rábízhatjuk magunkat erre az online marketinges teamre, hiszen ők profik a szakmájukban és már sok éves tapasztalattal is rendelkeznek ezen a területen. Ez már a weboldalukról is jól látszik, ha meglátogatjuk. Letisztult, de szép külalak, kitűnő szövegezés, jó minőségű ábrák és fotók. Egyszóval egy olyan webes platform tárul a szemünk elé, amilyenre szeretnénk, ha a sajátunk is hasonlítana.